Verwijder een gebruiker uit je organisatie

Wie een beheerdersrol heeft in een organisatie op MyBebat (Organisatiebeheerder, aangiftebeheerder of locatiebeheerder) heeft de bevoegdheid om andere gebruikers te verwijderen uit de organisatie. Volg deze stappen:

• Klik in de navigatiebalk aan de linkerkant op je organisatie (helemaal bovenaan)
  • Ga naar ‘Gebruikers’
  • Vind in het overzicht de gebruiker die je wilt verwijderen en klik op deze lijn. Klik vervolgens op de knop ‘Gebruiker verwijderen’. Je kan ook in het gebruikersoverzicht gaan naar het 'Meer'-icoon dots-vertical (drie bolletjes) achteraan en daar rechtstreeks op ‘Gebruiker verwijderen’

Zie je deze optie niet? Dan heb je vermoedelijk niet de juiste rol(len) om deze gebruiker te verwijderen. Vraag de organisatiebeheerder of een beheerder van het betrokken onderdeel  (aangiftebeheerder of locatiebeheerder) om de gebruiker te verwijderen of om je de nodige rechten hiertoe te geven.

Opgelet: Je kan de gebruiker met de rol ‘Organisatiebeheerder’ niet verwijderen als dit de enige gebruiker is met die rol. Er moet te allen tijde minstens één organisatiebeheerder zijn. Indien je organisatie van eigenaar moet wisselen, geef je dus eerst de rol ‘Organisatiebeheerder’ aan een tweede of andere gebruiker, alvorens de eerste te verwijderen.