Serienummers herstellen of verwijderen

Wanneer je de serienummers voor een bepaalde aangifte hebt ingediend of aan het indienen bent, heb je de mogelijkheid om alle wijzigingen hiervoor ongedaan te maken door te herstellen, of de ingegeven serienummers te verwijderen.

Serienummers herstellen

Je kan een ingegeven serienummer of je wijzigingen hieraan ongedaan maken. De aangifte van de serienummer blijft bestaan, maar je wijzigingen worden ongedaan gemaakt.

• Ga onder ‘Aangiften’ naar ‘Serienummers’ en klik in het overzicht op de betrokken serienummer-aangifte
  • Vind in de lijst een serienummer waarvoor je je wijzigingen ongedaan wilt maken en klik aan de rechterkant op het pijltje arrow-back. Je ingevulde velden worden hersteld en de status van de batterij veranderd van ‘Ingediend’ naar ‘Concept’.

Wil je dit voor alle ingegeven serienummers doen?

• Ga onder ‘Aangiften’ naar ‘Serienummers’ en klik in het overzicht op de betrokken serienummer-aangifte
  • Klik rechtsboven op het meer-icoon dots-vertical (3 bolletjes)
  • Selecteer ‘Serienummers herstellen
  • Je krijgt een melding te zien dat alle wijzigingen hersteld werden.

Serienummers verwijderen

Wil je alle niet-ingediende lijnen (met dus als status ‘Concept’) terug leeg maken? Dan kan de serienummers ook wissen.

• Ga onder ‘Aangiften’ naar ‘Serienummers’ en klik in het overzicht op de betrokken serienummer-aangifte
  • Klik rechtsboven op het meer-icoon  dots-vertical (3 bolletjes)
  • Selecteer ‘Alles wissen
  • Je krijgt een melding te zien dat alle serienummers met de status 'Concept’ gewist werden. Je kan nu opnieuw beginnen met het invoeren van de nodige gegevens.

Als je bepaalde serienummers wilt verwijderen omdat je minder batterijen op de markt gebracht hebt dan oorspronkelijk aangegeven, dien je een neerwaartse correctie in te dienen. Hierbij krijg je dan ook de vraag welke serienummers je wenst te verwijderen.

Als je bepaalde serienummers wilt verwijderen omdat de reeds aangegeven batterijen ‘van de Belgische markt’ zijn gehaald, dien je een negatieve correctie uit te voeren. Ook hierbij krijg dan de vraag welke serienummers er geschrapt dienen te worden.