Serienummers importeren

Serienummers toevoegen kan handmatig of via een import. In dit artikel ontdek je hoe je stap voor stap via een import het merk, model en serienummer van al je batterijen kan aanvullen en indienen.

Opgelet: voor niet alle batterijen dien je een serienummer door te geven. Hier lees je meer over voor welke batterijen dit wel het geval is: Batterijen met serienummers.

Je hebt de mogelijkheid om het merk, model en serienummer van je batterijen in te vullen in een extern bestand. Dat bestand kan je vervolgens importeren om je serienummers correct in te dienen. Dat is vooral handig wanneer je veel batterijen hebt van hetzelfde merk en/of model.

Serienummers importeren gebeurt in verschillende stappen.

Stap 1: Ga naar de aangifte waarvoor je serienummers wil toevoegen

• Ga onder Aangiften naar ‘Serienummers’
  • Klik op de aangifte waarvoor je serienummers wil toevoegen
  • Je krijgt een lijst te zien met hierin alle batterijen van deze aangifte waarvoor een serienummer moet doorgegeven worden.

Stap 2: Download je lijst

Om te beginnen moet je de lijst downloaden voor deze aangifteperiode. Dat kan door bovenaan op ‘download-2-3 Downloaden’ te klikken. Je krijgt dan een overzicht van alle batterijen waarvoor je merk, model en serienummer dient aan te vullen.

Je kan kiezen tussen verschillende bestandstypes: CSV, XLSX of XML.

Stap 3: Vul de lijst in

Nadat je het bestand op je computer hebt opgeslagen, kan je de lijst aanvullen met merk, model en serienummer van elke batterij. Let op dat je de juiste schrijfwijzen gebruikt van de merken en modellen, zodat ons systeem ze kan herkennen bij het importeren. Als je lijst klaar is, sla hem dan op.

Stap 4: Importeer de lijst

Klik op ‘upload Importeren’ en selecteer het bestand dat je hebt opgeslagen. Ons systeem checkt de invoer van alle gegevens. Indien alles juist is, krijg je een melding dat alles geïmporteerd kan worden. Indien er fouten zijn kan je nog steeds het bestand importeren, maar krijg je daarna in rood te zien waar je nog correcties moet uitvoeren.

Staat een bepaald merk of model dat je nodig hebt niet in de keuzelijst? Neem dan contact met ons op.

Stap 5: Breng eventueel wijzigingen aan en corrigeer fouten

Nadat je de lijst hebt geïmporteerd kan je nog steeds aanpassingen doen. Zorg ervoor dat alle fouten worden opgelost en dat je voortgangsbalk op 100% staat. Indien je correcties liever in het bestand uitvoert, kan je de import opnieuw doen op dezelfde manier als hierboven omschreven.

Alles correct aangevuld of geïmporteerd? Klik op ‘Bevestigen’ en je serienummer-aangifte is in orde!