Je ingediende aangifte corrigeren via een import

Nadat je een aangifte hebt ingediend heb je de mogelijkheid om éénmalig een correctie uit te voeren.

• Log in op MyBebat en ga naar ‘Aangiften’.
  • Kies de aangifte waarvoor je een correctie wil doen en klik via het meer-icoon dots-vertical achteraan (3 bolletjes) op ‘Correctie uitvoeren’. Je kan ook eerst de aangifte openen en dan via het meer-icoon dots-vertical naar ‘Correctie uitvoeren’ navigeren.

Je kan de lijst nu bewerken op dezelfde manier als de oorspronkelijke aangifte. Ook hier heb je dus de mogelijkheid om een lijst te importeren en zo je aangifte te corrigeren.

Er zijn twee manieren om batterijen toe te voegen door te importeren: vanuit een bestand of vanuit een eerdere aangifte.

Batterijen importeren uit een CSV, XML of Excel-bestand

• Klik bovenaan op ‘upload Importeren’
  • Selecteer de optie ‘CSV, XML of Excel importeren
  • Kies een bestand van je computer om te uploaden door het in het venster te slepen of via de ‘Selecteer’ De nodige templates in XML, XLSX of CSV kan je hier ook downloaden door erop te klikken.
  • Klik op ‘upload Importeren’

De batterijen zijn toegevoegd. Je kan de lijst indien nodig verder corrigeren en/of aanvullen door handmatig batterijen toe te voegen zoals beschreven in volgend artikel: Je ingediende aangifte handmatig corrigeren

Batterijen importeren uit een eerdere aangifte

• Klik bovenaan op ‘upload Importeren’
  • Selecteer de optie ‘Ingediende aangifte importeren
  • Selecteer via de dropdown de aangifte die je wenst te importeren uit de lijst
  • Klik op ‘upload Importeren’

De batterijen zijn toegevoegd. Je kan de lijst indien nodig verder corrigeren en/of aanvullen door handmatig batterijen toe te voegen zoals beschreven in volgend artikel: Je ingediende aangifte handmatig corrigeren.

Is je correctie volledig? Klik dan op ‘Nakijken & indienen’ en dien je gecorrigeerde aangifte definitief in zoals omschreven in het artikel Je aangifte indienen.