Een correctie uitvoeren op batterijen met serienummers

Nadat je een aangifte hebt ingediend heb je de mogelijkheid om eenmalig een correctie uit te voeren.

• Log in op MyBebat en ga naar ‘Aangiften’.
  • Kies de aangifte waarvoor je een correctie wil doen en klik via het meer-icoon dots-vertical achteraan (3 bolletjes) op ‘Correctie uitvoeren’. Je kan ook eerst de aangifte openen en dan via het meer-icoon dots-vertical naar ‘Correctie uitvoeren’ navigeren.

Je kan de lijst nu bewerken op dezelfde manier als de oorspronkelijke aangifte. De correcties worden visueel weergegeven.

Correcties op batterijen met serienummers kunnen ook weer manueel ingevuld worden of via een import.

Gaat het in je correctie om een lager aantal batterijen in dan in de oorspronkelijke aangifte?

Dan moeten de reeds aangemaakte lijnen voor serienummers uit de originele aangifte ook verwijderd worden. Je krijgt hiervan achter elke lijn een melding te zien. Het verwijderen van de nodige lijnen gaat als volgt:

• Klik na het ingeven van de nodige correcties onderaan op ‘Nakijken & indienen’.
  • Je krijgt een pop-up op je scherm te zien met de doorgegeven serienummers. Selecteer de lijnen die je wenst te verwijderen door ze vooraan aan te vinken. Het aantal lijnen dat je moet aanvinken, stemt overeen met een aantal batterijen dat je in mindering gebracht hebt.
  • Klik vervolgens op ‘Geselecteerde verwijderen & volgende’.
  • Afhankelijk van hoeveel batterijtypes je aangepast hebt in de correctie, moet je dit nog enkele keren herhalen voor de verschillende batterijtypes. Hierna kan je de correctie verder indienen zoals gewoonlijk.

Opgelet: als je voor reeds op de markt gebrachte batterijen de bijdrage in mindering wil brengen (bv. wegens export), is er een aparte procedure om dit aan te geven. Lees meer in dit artikel: Correctie uitvoeren met een negatief bedrag.

Gaat het in je correctie om een hoger aantal batterijen in dan in de oorspronkelijke aangifte?

Dan moet je ook voor deze nieuwe batterijen serienummers doorgeven. Meer hierover vind je hier: Serienummers indienen.