Serienummers indienen

Na het indienen van je aangifte heb je de mogelijkheid om serienummers toe te voegen van batterijen waarvoor een serienummer vereist is. Dit is momenteel het geval voor Energy Storage Systems (ESS), waaronder thuisbatterijen.

Serienummers toevoegen kan op verschillende manieren: handmatig of via een import.

Serienummers herstellen of wissen

Nadat je een serienummer hebt toegevoegd verandert de status van die batterij naar ‘Ingediend’. Je kan de gegevens nog aanpassen door rechts op het icoontje ‘Herstellen’ arrow-back te klikken (pijltje). Dan verandert de status terug naar ‘Concept’ en kan je de lijn opnieuw bewerken.

Meer info over hoe je serienummers kan herstellen of wissen, lees je hier: Serienummers herstellen of verwijderen.

De status van je serienummer-aangifte

In het overzicht bij ‘Serienummers’ zal je bij elke aangifte een status terugvinden: nieuw, concept, ingediend of achterstallig. Meer over de verschillende statussen vind je terug in volgend artikel: De status van je serienummer-aangifte.

Indienen en bevestigen

Onderaan kan je in de voortgangsbalk zien hoeveel serienummers je al hebt ingediend.

Heb je alle serienummers ingediend? Klik dan onderaan op ‘Bevestigen’.